hetcomfort_website_diensten_1200x300

Woningen voor ouderen

Soms is het niet langer mogelijk in uw woning te blijven wonen. Dit kan een aangrijpende gebeurtenis zijn. Er moet een nieuwe woning worden gezocht en vervolgens verhuisd worden. De nieuwe woning is vaak kleiner, let hier goed op met het bepalen van de spullen die u mee wilt nemen. Het is belangrijk dat u zich thuis voelt in de nieuwe woning en hier comfortabel kan wonen. Er zijn verschillende woonvormen voor ouderen waar u uit kunt kiezen. Laat u goed informeren over de woning en de woonvorm. Zo weet u precies waar u aan toe bent en welke (zorg)mogelijkheden bij de woning behoren.

Verschillende woonvormen voor ouderen

Er zijn veel verschillende woonvormen voor ouderen. Het is belangrijk dat de woonvorm goed bij uw situatie aansluit. Om een beeld te geven van de verschillende woonvormen zijn enkele hieronder uitgelicht.

Serviceflat

Dit is een gewoon wooncomplex maar dan met meer voorzieningen. Er is een gemeenschappelijke ruimte aanwezig voor recreatie en gezamenlijke maaltijden. Ook zijn er noodoproepinstallaties in de woningen aanwezig en kan er thuiszorg worden geregeld. Op deze manier is het mogelijk langer zelfstandig te wonen.

Aanleunwoningen

Deze woningen zijn gevestigd aan of dichtbij een verzorgingstehuis. Hier kunt u wonen wanneer u geen grote gezondheidsproblemen heeft maar wel van de diensten van het verzorgingstehuis gebruik wil maken. Hierdoor kunt u met verzorging zelfstandig blijven wonen, een goede tussen oplossing wanneer het in uw eigen huis niet meer mogelijk is.

Groepswonen

Bij deze woonvorm deelt u een woning met andere bewoners. U heeft hier meestal een zelfstandige woonruimte. Daarnaast zijn er verschillende gemeenschappelijke ruimtes. Het is in deze woongroep belangrijk dat u zelfstandig kunt wonen, eventueel met hulp en aanpassingen. In deze groep woont u zelfstandig, maar zijn er genoeg mensen om u heen om (sociale) activiteiten mee te ondernemen.

Levensloopbestendige woningen

Deze woningen zijn eenvoudig aan te passen naar de behoeften van de bewoner. Wanneer u op hogere leeftijd bent – of wanneer er sprake is van een handicap – is dit een zeer geschikte woning. U kunt de woning wanneer u wilt aanpassen aan de situatie. Hierdoor kunt u hier lang blijven wonen.

Verzorgingstehuis

Wanneer u door ziekte, ouderdom of handicap niet meer thuis kunt wonen is een verzorgingstehuis een goede optie. In een verzorgingstehuis is medische zorg aanwezig en kunt u geholpen worden met wassen, eten, aankleden en nog veel meer.

 

Woningen voor ouderen
Woningen voor ouderen verzorging

Wonen voor ouderen

Bent u van plan te verhuizen naar een andere woning? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Ook kunnen wij u helpen met de verhuizing. Het is een ingrijpende gebeurtenis waardoor het prettig is ondersteuning te krijgen. Samen met u kijken we naar de inrichting, selecteren we de spullen die absoluut in de nieuwe woning moeten komen en helpen met het inpakken van de inboedel. Zo kunt u zorgeloos in uw nieuwe woning treden. Neem gerust contact op voor meer informatie of advies.

 

 

Klik hier voor een adviesgesprek

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin