hetcomfort_website_diensten_1200x300

Veiligheid & Mobiliteit

Senioren van nu willen het liefst zo lang mogelijk genieten van hun zelfstandigheid en vrijheid. Belangrijk is dat zij zich daarbij veilig voelen. Helaas gebeuren er nog te vaak ongelukken door onveilige woonsituaties.

Ongeveer 30 procent van de zelfstandig wonende ouderen boven de 65 jaar en de helft van de bewoners in verpleeg- en verzorgingstehuizen valt minstens één keer per jaar. Dit zal de komende jaren aanzienlijk toenemen vanwege de vergrijzing. 10 procent van deze valpartijen leidt tot serieuze verwondingen, zoals gebroken heupen, kneuzingen en hoofdletsel. Jaarlijks belanden bijna 90.000 ouderen na een val op de Spoedeisende Hulp in het ziekenhuis. Een derde hiervan wordt in het ziekenhuis opgenomen, ruim 5 procent overlijdt. Dat zijn schokkende cijfers.

Hoe ouder je wordt, hoe groter de kans dat je niet buitenshuis, maar juist binnenshuis valt. In de meeste gevallen gaat het om een gelijkvloerse val, gevolgd door vallen in bad of douche, vallen op de trap, en vallen bij opstaan uit bed. Struikelen is de grootste oorzaak, gevolgd door het verliezen van het evenwicht en uitglijden. Soms is de oorzaak onduidelijk.

Het Comfort Woonadvies: uw woonzorgpartner

Het mag duidelijk zijn dat een veilige woonomgeving zeer belangrijk is voor senioren. Wij helpen u graag om de veiligheid van uw woonomgeving te borgen door de juiste hulpmiddelen aan te schaffen en (kleine) aanpassingen in uw woning door te voeren. Deze voorzieningen voor ouderen helpen u prettig in uw eigen woonomgeving te kunnen wonen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Seniorentelefoon

Met personenalarmering wordt vanaf elke plek in Europa door één druk op de knop direct contact gelegd met een zorgalarmcentrale. Daar zijn naast persoonsgegevens ook de medische gegevens beschikbaar.

Zembro-armband

Met een Zembro-armband kunt u op tijd hulp inroepen (familie en/of alarmcentrale) wanneer u valt of onwel wordt. Met de bijbehorende Zembro-app voor de familie is er in noodgevallen altijd snel contact.

Domotica

Op het gebied van domotica zijn er vele mogelijkheden, zoals een draadloze rookmelder, een deurvideofoon, centrale voordeurontgrendeling, valdetectie, automatische binnen- en buitenzonwering en lichtsensoren.

Scootmobiel of rollator

Wij helpen u graag bij het uitzoeken van een passende scootmobiel of rollator. De specialistische partners van Het Comfort Woonadvies kunnen u daarin goed adviseren. Zij weten ook welke vergoedingsmogelijkheden er zijn via uw verzekering.

Hebt u aanvullende wensen op het gebied van Veiligheid & Mobiliteit? Laat het ons weten! We zoeken altijd naar passende oplossingen om uw woonwensen te vervullen!

 

Maak een afspraak
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin