hetcomfort_website_diensten_1200x300

Langer zelfstandig wonen

Wanneer u ouder wordt kunt u tegen verschillende problemen aanlopen. Wanneer deze problemen zich in uw woning voordoen kan dit erg vervelend zijn en een onveilig gevoel geven. Niet alleen voor u maar ook voor uw omgeving. U kunt er in deze situatie voor kiezen naar een andere woning te verhuizen. Wilt u graag langer zelfstandig wonen? Met wellicht wat kleine aanpassingen is het mogelijk langer zelfstandig te wonen in uw huidige woning.

Hulp gemeente om langer zelfstandig te wonen

Het wordt steeds gemakkelijker voor ouderen om langer zelfstandig te blijven wonen. De overheid heeft hier een belangrijke rol in. Redt u het niet meer thuis? Neem dan eens contact op met de gemeente, zij kunnen advies en informatie geven over hoe de gemeente in uw situatie kan bijdragen. Zo kan de gemeente ondersteuning bieden voor in huis via de WMO. Ondersteuning kan in de vorm van hulp in huis, dagbesteding of ondersteuning van een mantelzorger. Ook kan de gemeente helpen bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). U krijgt op deze manier de hulp die u nodig heeft aan huis. Hierdoor kunt u langer zelfstandig blijven wonen.

Zembro bracelet

Langer thuis wonen voor ouderen met voorzieningen

Naast de hulp van de gemeente kunt u ook zelf aanpassingen verrichten in huis om de woning comfortabel te maken. Er zijn verschillende voorzieningen voor in huis om langer thuis te kunnen wonen.

Het Comfort Woonadvies staat voor u klaar wanneer u advies en/of hulp nodig heeft om langer thuis te kunnen wonen. We adviseren u graag over de mogelijkheden en bieden hulp bij het aanpassen van de woning. Wij zijn uw woonzorgpartner. Samen bekijken we de mogelijkheden om hier vervolgens goed op in te spelen. We kunnen u helpen bij het uitzoeken van senioren meubilair en het installeren van woningaanpassingen zoals een traplift of instapdouche.
Daarnaast weten we alles over veiligheid in uw woning. Met de juiste aanwezige hulp kunt u op een prettige manier thuis wonen. Wij zorgen ervoor dat u de juiste apparatuur in huis heeft, waardoor de hulp snel ter plaatse is bij een ongeval.

Wilt u meer informatie over de diensten van Het Comfort Woonadvies? Neem gerust contact op. Wij zorgen ervoor dat u lang comfortabel kunt wonen op een plek die voor u goed voelt.

 

 

Klik hier voor een adviesgesprek

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin